Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Feesten gedurende de winterperiode

Overwinteren in Nerja, Zuid Spanje
Gepubliceerd door in Feest ·
Tags: FeestNerjaOverwinterenWinterferia

Ook gedurende de winterperiode wanneer er veel overwinteraars in Nerja zijn, zijn er volop feesten.
In oktober is er de Feria, de jaarlijkse kermis met naast de kermis voor de kinderen en jongeren, genoeg te zien en beleven voor de ouderen. In de casetas op het Feriaterein spelen diverse bands in verschillende stijlen.

Wanneer u in de winter periode in Nerja bent, mag een bezoek aan de fantastisch mooi versierde stad Malaga niet ontbreken. Vanaf het laatste weekend van november is de stad versierd met talloze lichtjes, kerstbomen en kerststerren.

Natuurlijk is ook Nerja versierd in de kerstperiode. Rondom de kerstperiode zijn er diverse feesten oa. op het uitgaansplein Tutti Frutti, bv. Migasfeest waarbij gratis migas uitgedeeld wordt en er volop gedanst wordt op het plein.
Verder wordt oudjaarsavond uitbundig gevierd op het Balkon de Europa. U vindt hier een mix van Spanjaarden, buitenlandse bewonders van Nerja en de overwinteraars die gezamelijk het oudjaarsfeest vieren. Natuurlijk speelt er een band, worden om 12 uur 12 geluksdruiven gegeten en Cava gedronken ondertussen kijkend naar het prachtige vuurwerk. Daarna wordt er tot in de kleine uurtjes doorgedanst.

Drie Koningen is voor de Spanjaarden wat Sinterklaas voor de Nederlanders is. De kinderen worden verwend met snoepjes en kadotjes en er is een optocht door het dorp.

Carnaval wordt uitbundig gevierd in Nerja met een grote optocht met veel muziek en dansen. Deze optocht trekt veel bezoekers uit de omgeving. De deelnemers van de optocht verzamelen zich aan het einde van de optocht in de grote tent op het Plaza Espana waar iedereen gezellig meedanst en feest.

In de paasweek trekken er op verschillende avonden diverse processies door Nerja. Het is heel indrukwekkend om te zien hoe de groepen de zware beelden door de straten dragen.
Met Pasen begint het zomerseizoen weer in Nerja. Het overwinterseizoen loopt ten einde hoewel sommige appartementen nog wel tot in mei te huren zijn voor de overwinteraars.