Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Feria Nerja 2013

Overwinteren in Nerja, Zuid Spanje
Gepubliceerd door in Feest ·
Tags: FeestNerjaferiaNerjawatisertedoeninNerjabezienswaardighedenNerja

De feria in Nerja start in 2013 op woensdag 9 oktober en eindigt zondag 13 oktober.
Het feest vindt plaats op 2 lokaties. Op het Feria terrein staat de kermis  opgesteld. Op dit terrein staan diverse casetas, feesttenten, met ieder hun eigen muziekstijl en sfeer.  Zo is  de grote carpa (tent) aan het begin van het terrein het domein van de jongeren. Tot 6 uur in de ochtend wordt hier gedanst. Op het kermisterrein staat verder de caseta van de gemeente Nerja met diverse optredens en natuurlijk de verkiezing van de Feria koning en koningin. De andere casetas hebben lifemuziek voor de ouderen, er wordt volop gedanst, vaak nog in de traditionele prachtige spaanse jurken.
Overdag is Tutti Frutti de plaats waar volop gefeest wordt. De pleintjes en straten rondom Tutti zijn versierd en er zijn ook hier weer diverse podia met live muziek en diverse optredens oa van flamencogroepen. Op het sfeervolle plein van Tutti draait een DJ en het plein staat vol dansende jongeren, prachtig om te zien dat de Spanjaarden zo kunnen feesten.
Om precies 20.30 uur stopt de muziek en verplaatst het feest zich naar het eerder genoemde Feria terrein waar het doorgaat tot in de kleine uurtjes.
De Feria van Nerja is een feest voor jong en oud.